Bildning på barnens villkor

Jag är mycket stolt över liberalernas utbildningspolitik i stort sätt rakt över men vissa saker håller jag inte med om och vill verka för en förändring.

Barn är barn och vi vet av erfarenhet att de barn som lever i utanförskap sällan lyckas ta sig in i gemenskapen  när de blir äldre.

Så varför ska vi då ta ur barn ur gemenskapen i ett klassrum och sätta dem i ”speciella grupper för stökiga” barn?

Nej inkluderingen i gruppen är nödvändig för att alla ska kunna komma in i gemenskapen och känna sig delaktiga.

För tänk dig att någon säger till dig;- du ska inte vara med här inne bland de andra för du fungerar inte i gruppen, du passar inte in!

Hur ska du någonsin passa in om detta är de du får höra från en oförstående vuxenvärld?

Alla barn oavsett funktionsvariation ska få vara med.  Precis som alla ska kunna ta sig in i riksdagen förutsatt att den ges förtroende att vara där.

För det är just det där med förtroende, den som ges förtroende växer, den som får stå på sidan av när alla andra får vara med krymper och tappar självförtroende.

Jag ser även att många stirrar sig blinda på akademiska poäng, men det är inte vad du har papper på att du bör kunna utan vad du faktiskt kan som är det som borde styra.

Alla människor behöver ha en plats en roll att spela. Alla behöver tillhörighet och mening med varje dag. Det är inte pengarna som ska avgöra hur många barn som får växa upp och vara stolta över sig själva. Det är inte bristen  pengar som ska styra hur vi bemöter barn igenom  deras uppväxt. Alla behöver tillhörighet och respekt, alla behöver kärlek omtanke och hjälp att bli sitt eget bästa jag.  Ingen ska känna sig tvingad att studera, alla ska känna glädje över att få studera.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *